Integrale actie en doorzoekingen

dinsdag 22 november 2016

Venlo - Drie Venlonaren van 31, 28 en 38 jaar zijn dinsdagochtend 22 november aangehouden bij een grootscheepse actie in een langlopend onderzoek naar witwassen, de handel in verdovende middelen en belastingfraude. Momenteel zijn meer dan 100 medewerkers van het Openbaar Ministerie (OM) Limburg, de Belastingdienst en de politie begonnen met doorzoekingen in meerdere panden binnen de gemeente Venlo.

De medewerkers van Belastingdienst, OM Limburg en politie hebben bij de actie ondersteuning gekregen van speurhonden en hun begeleiders van de Landelijke Eenheid, om te zoeken naar geld en verdovende middelen. Daarnaast zullen leden van het Advanced Search Team (AST) van Defensie, met specialistische apparatuur inspecties verrichten. Het AST-zoekteam kan moeilijke en bijzondere zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, of verborgen ruimtes met weinig of geen licht en ook in onveilige situaties. Verwachting is dat men de komende uren nog onderzoek zal plaatsvinden en goederen in beslag worden genomen. Daarnaast zijn er ook doorzoekingen op een aantal locaties net over de grens bij Venlo, in samenwerking met de Duitse politie.

De gezamenlijke actiedag komt voort uit een langlopend onderzoek waarbij een bedrijf in Venlo mogelijk zou dienen als dekmantel voor de handel in verdovende middelen. De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen (Opiumwet en, het witwassen van gelden verkregen uit deze criminele activiteiten en belastingfraude. Naast doorzoekingen van de panden naar informatie en bewijslast voor het onderzoek, worden ook goederen in beslag genomen door de overheidsdiensten. Belangrijk onderdeel van het onderzoek is het in beslag nemen van bezittingen en vermogens van de verdachten. Misdaad mag niet lonen!

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Velden | 112 alarmeringen Velden | Goedkoop Tanken in Velden | Supermarkten in Velden | Weerbericht Velden