Vijf aanhoudingen bij grote actie in Venlo

woensdag 12 april 2017

Venlo - Bij de gezamenlijke actie van het Openbaar Ministerie Limburg en de politie zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vijf personen aangehouden. Tijdens de doorzoekingen is een hoeveelheid softdrugs en een vuurwapen aangetroffen.

Het vermoeden van de aanwezigheid van softdrugs was de aanleiding voor de actie. Op twee locaties (een woning en een bedrijf) op de Bevrijdingsweg werden woensdagnacht zoekingen verricht. Op dat moment waren er 43 personen aanwezig op beide adressen. Alle personen zijn gecontroleerd en gefouilleerd door de aanwezige agenten. Vijf personen zijn aangehouden. De overige aanwezigen konden na controle naar huis.

De aangehouden personen zijn de beide 50-jarige bewoners (man en vrouw) van de woning, een 24-jarige vrouw uit Venlo, een 50-jarige man uit Tegelen en een 31-jarige man uit het Duitse Grefrath. De aanhoudingen vonden plaats in het kader van de Opiumwet. De 24- jarige aangehouden vrouw had pepperspray in haar bezit, de 50-jarige Tegelenaar werd aangehouden voor belediging en de Duitser voor bezit harddrugs.

In de woning van de aangehouden verdachten trof de politie een vuurwapen en een stroomstootwapen aan alsmede een geldbedrag van enkele duizenden euro’s. In beide panden werd in totaal ruim 8,5 kilogram hennep en hasj aangetroffen. Wapens, drugs en geld zijn in beslag genomen. In het bedrijf is ook computerapparatuur in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Aanpak OMG’s

De aanpak van OMG's (Outlaw Motorcycle Gangs) heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk als strafrechtelijk zijn.

 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Velden | 112 alarmeringen Velden | Goedkoop Tanken in Velden | Supermarkten in Velden | Weerbericht Velden