Vijf vreemdelingen opgepakt

vrijdag 7 april 2017

Tegelen - De vreemdelingenpolitie heeft samen met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) , de Belastingdienst en de brandweer donderdagavond een controle uitgevoerd bij een Turks/Marokkaanse bakker in Tegelen. Bij het betreden van het pand aan de Steenweg waren vijf mensen in de bakkerij aan het werken. Alle vijf de personen hadden de Marokkaanse nationaliteit en werden op grond van de vreemdelingenwet staande gehouden.

Het bleek dat er twee van hen illegaal in Nederland verbleven. Zij zijn in vreemdelingenbewaring gegaan. Drie personen verbleven wel legaal in Nederland maar mochten hier niet werken. Hun rechtmatig verblijf in Nederland is beëindigd en zij moeten direct Nederland verlaten. De bakwerkzaamheden werden beëindigd. Een groot gedeelte van de mensen die daar werkten, sliepen ook in het bedrijf onder slechte omstandigheden. De eigenaar van het bedrijf was tijdens de controle niet aanwezig.

Boeterapporten opgemaakt

Het bedrijf was op een industrieterrein gelegen en moeilijk vanaf de openbare weg te benaderen. De toegang was door twee hoge poorten afgesloten, waar de ambtenaren overheen moesten klimmen. Door de ISZW en de Belastingdienst worden boeterapporten opgemaakt. De constateringen van de brandweer zullen in een rapport komen te staan waarna de gemeente maatregelen zal nemen.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Velden | 112 alarmeringen Velden | Goedkoop Tanken in Velden | Supermarkten in Velden | Weerbericht Velden